Els gegants neolítics de l’Espluga no ballaran aquest dissabte a Barcelona en  la Festa Catalana perquè l’organització ha ajornat els actes d’acord amb els tres dies oficials de dol a Catalunya. Tot i la que s’hagi suspès la trobada, l’esdeveniment ja té nova data i se celebrarà el 25 de novembre.

Aquest dissabte 19 d’agost al matí, els gegants de l’Espluga havien de participar, per primer cop, a la Festa Catalana que organitzen l’Ajuntament de Barcelona i l’Adifolk, l’Associació per la Difusió del Folkore a l’avinguda de la Catedral de Barcelona, on cada setmana d’estiu es fa una exhibició de cultura popular catalana. En aquesta ocasió, a les 11.30h del matí era el torn  dels gegants neolítics de l’Espluga conjuntament amb els Falcons de Vilafranca i els Bastoners de l’Arborç.

D’acord amb els 3 dies de dol oficial decretats pel Govern, l’Ajuntament de Barcelona i l’Adifolk han comunicat la mesura aquest migdia a la Colla Gegantera de l’Espluga, que estava pendent de la decisió final. La participació de la família de gegants neolítics de l’Espluga serà el 25 de novembre al matí.