Els pobles de la Conca han celebrat aquest matí 5 minuts de silenci en solidaritat amb les víctimes dels atemptats d’ahir a Barcelona i Cambrils. Puntualment a les 12 del matí davant dels ajuntaments de la comarca, com en la resta del país, s’han reunit centenars de persones que han volgut condemnar els atacs terroristes i mostrar el seu condol a les víctimes.

A l’Espluga de Francolí prop de 200 persones s’han congregat davant de la casa de la vila per condemnar els fets. També hi han assistit regidors del consistori i l’alcalde de l’Espluga, David Rovira, qui ha condemnat els actes terroristes i també ha lamentat les pintades que han aparegut a la Mesquita de Montblanc.

ÀUDIO: David Rovira, alcalde de l’Espluga, condemna els atemptats terroristes d’aquest dijous

ÀUDIO: Rovira considera lamentables les pintades a la Mesquita de Montblanc 

A Montblanc la concentració ha coincidit amb el mercat que se celebra els divendres a la plaça Major. Els comerciants han aturat l’activitat i centenars de persones s’han reunit davant de l’ajuntament de la capital de la Conca, entre els quals regidors del consistori i membres del Consell Comarcal. A Montblanc també han ressonat els tocs de difunts de les campanes de Santa Maria d’acord amb la iniciativa dels campaners de Catalunya.

Concetració davant de l’Ajuntament de Montblanc (Foto: Joan López)

Sarral, Pira i Santa Coloma de Queralt també han celebrat 5 minuts de silenci davant de l’Ajuntament a les 12 del matí, mentre que Vimbodí i Poblet l’han fet a dos quarts de 12 del matí.