La Comunitat Islàmica de la Conca ha condemnat els atemptats de Barcelona i Cambrils. Alhora, l’associació resta importància a les pintades islamòfobes rebudes a la Mesquita de Montblanc aquesta matinada i demana unitat per combatre el terrorisme. Les pintades dels exteriors de la Mesquita de Montblanc ja s’han netejat.

“Veïns del municipi s’han ofert per netejar les pintades”

El portaveu de la Comunitat Islàmica de la Conca de Barberà, Mohamed Said Benayad, ha parlat aquesta tarda amb l’Espluga FM Ràdio per mostrar el refús absolut a qualsevol acte de violència i per respondre a les pintades que ha patit aquesta nit el centre de culte de la Conca. D’entrada, Said Benayad ha assegurat que no denunciaran els incidents de la Mesquita de Montblanc perquè no són greus i que no cal prestar-hi més importància perquè és una acció puntual de dues o tres persones. Benayad ha remarcat el suport rebut pels veïns del municipi des de primera hora del matí i ha afegit que alguns s’han ofert per netejar les pintades.

Pel que fa als atemptats terroristes, el portaveu de la comunitat islàmica ha estat contundent: “aquesta gent que no són de l’islam i no compleixen cap dels principis. Estem en contra de totes aquestes accions, sigui contra qui sigui, perquè ningú té dret a treure la vida o amenaçar a algú”. Said Benayad també ha volgut donar el condol als familiars de les víctimes i ha reivindicat unitat entre la societat del país per fer front a l’amenaça terrorista.

Davant la radicalització d’alguns joves, Benayad ha assegurat: “la línia de treball és molt clara, és l’educació i l’educació”. “Serà difícil de combatre això, però no impossible, ens hem de sacrificar i lluitar molt contra això”, afegia el portaveu.

ÀUDIO: Entrevista al portaveu de la Comunitat Islàmica de la Conca de Barberà, Mohamed Said Benayad.

L’associació islàmica de l’Espluga també ha condemnat els fets. El president de l’entitat, Rachid Boutahri, ha demanat unitat i força contra el terrorisme i ha recordat que la comunitat musulmana de l’Espluga ha condemnat els atemptats mitjançant un comunicat conjunt de la federació d’associacions islàmiques de la província de Tarragona.

Institucions de la Conca condemnen les pintades a la Mesquita de Montblanc

Tant l’Ajuntament de Montblanc com el de l’Espluga han condemnat les amenaces que ha rebut la comunitat musulmana de la Conca. El consistori montblanquí ha emès un comunicat a través de les xarxes socials en què condemnava els incidents de Montblanc i el Partit Demòcrata de Montblanc, també en un comunicat, ha expressat: “El nostre rebuig a les pintades aparegudes a Montblanc. La convivència i el respecte han de ser els valors que hem de preservar sempre i especialment en moments tan dolorosos”.

Al seu temps, l’Ajuntament de l’Espluga també ha emès un comunicat tenint en compte que la Mesquita de Montblanc és el centre de referència per a tota la comarca. “No podem permetre que les accions d’un grapat d’assassins creïn una conjuntura en què augmenti el suport a organitzacions i actuacions que ataquin els nostres drets i generin odi i terror, dividint la societat per raça, cultura, religió o ideologia”, ha publicat el consistori de l’Espluga.