L’Ajuntament de l’Espluga s’ha sumat al dol oficial convocat per la Generalitat arran de la mort de 13 persones a l’atemptat terrorista d’aquest dijous a la Rambla de Barcelona. El consistori espluguí ha confirmat a l’EFMR que posarà les banderes a mig pal aquesta mateixa nit i que aquest divendres a les 12h es celebrarà un minut de silenci davant la Casa de la Vila, seguint la convocatòria que s’ha fet a la resta de municipis i ciutats de Catalunya. L’Ajuntament ja ha fet públic un ban de convocatòria a tota la població a través de l’App eBando.

De moment es mantenen els actes culturals convocats pels propers dies com el del centenari de Mn. Muntanyola a l’Espluga

El dol oficial implica també a tot el territori la suspensió dels diferents actes públics, lúdics i oficials previstos, tot i que fonts municipals han confirmat que no està previst suspendre el recital de poemes que s’havia de fer aquest divendres a les 19h al Museu de la Vida Rural de l’Espluga, en motiu de l’any del centenari del naixement de Mn. Ramon Muntanyola. Aquests dies també estan de Festa Major municipis de la Conca com Passanant i Belltall i Santa Coloma de Queralt, tot i que de moment es desconeix de quina manera quedaran afectats els actes previstos. L’Associació Cultural de Grallers, Gegants i Nans de l’Espluga també està pendent de si s’anul·la l’actuació que tenia prevista fer aquest dissabte a l’Avinguda de la Catedral de Barcelona, a la Festa Catalana de l’Ajuntament de Barcelona i l’Adifolk, amb la família de gegants neolítics.