L’Ajuntament de l’Espluga ha tallat aquest dijous el subministrament d’aigua de la bassa d’en Jan que s’utilitza per a tasques agrícoles. L’acció respon a la falta d’aigua provocada per l’escassetat de pluges d’aquest estiu que ha fet baixar el nivell de la bassa en les darreres setmanes posant en perill la fauna aquàtica.

Aquest divendres es retiraran les mànegues d’extracció i no es tornaran a instal·lar fins que la quantitat d’aigua torni a ser l’adient. La sequera s’ha agreujat en les darreres setmanes, fins al punt que el passat 4 d’agost el pou de la Biela va assolir un nivell que no permetia el correcte funcionament de les bombes que extreuen l’aigua. Tot i l’escassetat, aquesta és l’única restricció que s’ha produït enguany a l’Espluga, ja que s’ha utilitzat el pou del Garber per resoldre aquesta situació.

En qualsevol cas, el consistori ha informat que la mànega situada a la mateixa altura de la bassa d’en Jan al riu Francolí seguirà activa per omplir dipòsits petits. Mentre que els qui disposin de bomba d’aspiració podran extreure aigua de la bassa de les Comes.

En aquest sentit, el regidor de serveis municipals de l’ajuntament, Joan Amigó, ha recordat que des que es va fer la interconnexió dels dipòsits de l’Espluga, no s’han patit més talls d’aigua. Per això, Amigó considera que aquest projecte és dels més importants que s’han fet al municipi en els darrers anys.