Els cinc membres de la família de gegants neolítics de l’Espluga de Francolí ha seduit un any més la ciutat de Tarragona, participant a la Trobada Gegantera de les Festes de Sant Magí. L’acte es va celebrar aquest dissabte a la Part Alta de la ciutat, organitzada per la Colla Gegantera del Passeig Torroja. L’any passat ja van participar-hi els gegants Gorg i Spluc amb el petit Blat, i aquest any s’hi sumaven els nous gegantons neolítics Terra i Pastor, en la que ja era la tercera sortida conjunta de la família completa de gegants neolítics de l’Espluga.

La trobada, amb més de 60 gegants d’arreu de Catalunya, va començar a la Rambla Nova, prop del Balcó del Mediterranu i va recórrer els carrers del centre històric de Tarragona fins el Pla de la Seu, on es va fer la ballada final a la plaça de les Cols i el naixement dels nous gegants egipcis de Tarragona, Ramsès i Nefertari.  Després, a la plaça del Rei, es va estrenar la Rumba dels Gegants, una cançó inèdita pels nous gegants tarragonins.

Aquest dissabte, exhibició a Barcelona

Aquest dissabte 19 d’agost al matí, els gegants de l’Espluga participaran per primer cop a la Festa Catalana que organitzen l’Ajuntament de Barcelona i l’Adifolk, l’Associació per la Difusió del Folkore a l’avinguda de la Catedral de Barcelona, on cada setmana d’estiu es fa una exhibició de cultura popular catalana. En aquesta ocasió, a les 11.30h del matí actuaran els gegants neolítics de l’Espluga conjuntament amb els Falcons de Vilafranca i els Bastoners de l’Arborç-