El pròxim 3 de setembre Montblanc es posarà la gorra contra el càncer infantil per tal de recollir diners per la casa dels Xuklis d’AFANOC. Per primera vegada, la capital de la Conca celebrarà activitats en solidaritat amb aquesta casa d’acollida per a familiar de nens amb càncer.

La iniciativa neix de la voluntat del montblanquí Sergi Estadella d’agraïr el suport i ajut rebut per part de l’associació AFANOC. En la presentació de la jornada, Estadella va expressar: “Sentia que havia de tornar d’alguna manera tot el que ens van donar i oferir mentre la nostra filla va rebre el tractament necessari per poder superar un tumor de Wilms ”. Arran de la iniciativa d’aquest montblanquí i amb el suport de la Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Montblanc i de la Unió de Botiguers del municipi, s’han organitzat activitats culturals, socials i esportives al centre de la vila durant el diumenge 3 de setembre. L’objectiu final de la jornada és que els assistents comprin la gorra solidària d’AFANOC, dissenyada enguany per Munich, per un preu de 7 euros.

El «Posa’t la Gorra» de Montblanc comptarà, per exemple, amb la participació de la banda de versions Rock The Africa’s Discoverers o amb l’espectacle «Sant Jordi, la Princesa, la Rosa i el Drac». També s’ha organitzat una pedalada popular a càrrec del club BTT Montblanc, una edició especial de la Fira de la Ganga, una concentració de motocicletes o la Festa Holly i masterclass de Zumba.

D’aquesta manera, Montblanc se sumarà a la llista de 8 emplaçaments on ja se celebra el «Posa’t la Gorra». Fins ara, Mollerussa, PortAventura, Sitges, Balaguer, Tàrrega, Lleida, Barcelona i Molins de Rei han acollit aquesta jornada benèfica.

PROGRAMA D’ACTIVITATS

Activitats durant el matí: 

 • 9 h. Plaça de Sant Francesc. Concentració de motocicletes custom organitzada per L’associació d’aficionats a les motos Llamps i Trons de Montblanc. Es preveu que hi facin cap fins a unes 800 motos. Hi haurà esmorzar popular i una gran foto de família amb la Gorra d’AFANOC.
 • 11 h. Plaça de Sant Francesc. Actuació de la banda de versions Rock The Africa’s Discoverers.
 • 13 h. Vermut Solidari dels Grallers a la Plaça Major.

També se sumen a la iniciativa:

 • La Fira de la Ganga que organitza la Unió de Botiguers de Montblanc on es posarà a la venda, en diferents parades,  la gorra solidària.  Durant tot el matí i fins al migdia hi prendran part els establiments adherits amb una parada a la porta de cada negoci i que es podran trobar principalment al Carrer Major i a la Plaça de Sant Miquel. També hi haurà un estand d’AFANOC.
 • El Concurs social al Toll de la Bagra riu Anguera.
 • El Club BTT de Montblanc també organitza una bicicletada popular.

Activitats durant la tarda:
A la Plaça de Sant Francesc.

 • Espectacle infantil “Sant Jordi, la Princesa, la Rosa i el Drac” de Bram Produccions. Una versió molt “lliure” de la llegenda de Sant Jordi. De Factoria Bram.
 • Festa Holly de dança i color a càrrec de Gimnàs Montblanc.
 • Masterclass de Zumba
 • Actuació dels grups de competició de Totaldance i Totalgym.
 • Canó d’espuma i animació