Els osonencs Oques Grasses i els mataronins Doctor Prats són el principal reclam musical de la Festa Major de Montblanc que se celebrarà del 7 a l’11 de setembre. Les dues formacions actuaran a la capital de la Conca el 10 de setembre, el mateix dia en què enguany se celebrarà la cinquena edició del CorreMusic’s Street Festival organitzat per la Bandarra Street Orkestra i amb les actuacions de la batucada argentina Cafundó i la xaranga Artistas del Gremio. Unes novetats de la Festa Major que es van donar a conèixer dilluns en la presentació del cartell d’enguany que ha dissenyat el montblanquí Adam Fabra.

La Festa Major començarà el dijous 7 de setembre

Per bé que el plat fort de la programació es viurà el diumenge 10 de setembre, la Festa Major donarà el tret de sortida el 7 d’agost amb el pregó a càrrec del president de la Coral Flor de Lis, Josep Sanahuja. També se celebrarà el Pregó de Popular Festes i la cercavila amb el seguici popular del municipi. La jornada del dia 7 també estarà marcada per la 10a edició del Beu les Bèsties i la nit jove amb la Guetto Orquestra.

L’activitat del dia 8 començarà ben d’hora amb les matines pels carrers de la vila. També el divendres es farà l’Ofici Solemne i la ballada del seguici popular. La programació seguirà amb altres actes folklòrics i festius.

El dissabte 9 d’agost començarà també amb les matines amb els grallers de Montblanc, l’Ofici Solemne i la ballada del seguici popular. La tarda estarà marcada per les actuacions del seguici popular infantil i el primer aniversari de la Cucafera. Pel que fa a la festa de la Cucafera, a la tarda se celebrarà amb els més petits amb l’acte Cucània Kids i a la nit serà el torn dels més joves amb la festa a càrrec de la Banda d’Alucinògens i DJ Setilla a la Plaça Catalunya.

Una de les altres novetats de la Festa Major d’enguany serà la Diada Castellera que canvia de dia i se celebrarà el dissabte 9 d’agost amb les actuacions dels Torraires de Montblanc, els Minyons de l’Arboç i la Colla Joves dels Xiquets de Valls. Durant la nit del dissabte també se celebrarà el Ball de Festa Major amb l’orquestra Costa Brava al Pavelló del Casal.

El CorreMusic’s s’integra en la programació de Festa Major

Imatge del CorreMusic’s del 2016 (Foto: Bandarra Street Orkestra)

De la programació de diumenge en destaca, al matí, el ball de sardanes a càrrec de la Cobla Cossetània i el Gran Correfoc durant la nit. També diumenge arribaran les principals propostes musicals: el CorreMusic’s Street Festival, durant la tarda, i els concerts d’Oques Grasses i Doctor Prats a la nit. La Nit Jove també continuarà amb els Vivèrrids i la sessió de DJ OGT. Alhora, hi haurà un segon escenari a la Plaça Major amb la festa dels anys 70 i 80.

La Festa Major clourà dilluns amb la celebració de la Diada de Catalunya en què es farà l’Ofrena Floral al monument de Francesc Castellví i Obando.

CONSULTA EL PROGRAMA D’ACTES