La 47a Festa de la Verema de la Conca de Barberà que se celebrarà a l’Espluga del 25 al 27 d’agost incorpora enguany diverses novetats enfocades al públic més jove. Un tast de còctels elaborats amb vins, un vermut electrònic o la recuperació de la cursa de portadores són propostes que la festa incorpora per tal de renovar-se i atreure nous públics. Sota aquesta mateixa premissa, la música ocuparà un pes més important amb els concerts d’Anna d’Ivori i Carlitos Miñarro. D’altra banda, la 47a edició estrenarà un concurs amateur de tast de vins per parelles amb un premi de 200 euros.

La Festa de la Verema arrancarà divendres a les 19 h al Museu de la Vida Rural de la mà del millor sommelier d’Espanya del 2016, Josep Pelegrín. El primer acte consistirà en un maridatge de vins, embotits i conserves enllaunades. La jornada inicial seguirà amb el sopar a l’Art Restaurant en què s’oferiran sis vins i caves de la DO Conca de Barberà per a sis tapes, un acte que viurà la seva quarta edició sota el títol Brinda’m Baccus.

La inauguració de la 47a edició serà, com és habitual, el dissabte a les 19 h a la plaça Montserrat canals, espai central de la mostra, amb la participació de 12 cellers de la DO Conca de Barberà i 10 estands de degustacions gastronòmiques. També dissabte, la programació ofereix per als joves un tast de còctels elaborats amb vins. En aquest cas, l’acte tindrà lloc a les 20 h al Museu de la Vida Rural a càrrec de Bernat Andreu que oferirà, per exemple, sangries i calimotxos fets amb vins de la comarca. Dissabte al vespre al recinte firal hi haurà dues actuacions, d’una banda el grup d’Anna d’Ivori a les 21 h presentant el seu últim treball Rere els vidres i, a partir de les 23.30 h, el grup Sardina’s Golden Rule prendrà el relleu musical.

Diumenge la jornada començarà a primera hora amb la 2a Marxa a peu entre vinyes. L’activitat, organitzada per Drac Actiu, donarà el tret de sortida a les 9 del matí amb dos recorreguts diferents, un de 12 km i un de 5 km, i dos tasts de vins durant la ruta amb most pels més petits. Enguany, de 12 a 15 h, els vins i caves de la Conca s’acompanyaran amb la música de Sofa Beats Studio i Dave B. al recinte firal.

El fet d’incorporar un vermut electrònic a la programació de la Festa de la Verema respon a la voluntat d’apropar l’esdeveniment a un públic més jove. En aquesta línia, la presidenta de la DO Conca de Barberà, Mariona Rendé, ha explicat a l’EFMR que «s’ha volgut enfocar la festa a la gent jova perquè s’introdueixin en el món del ví, ja que són el futur». Precisament, com ha assenyalat el regidor de cultura de l’Ajuntament de l’Espluga, Jordi Torre, aquest 2017 es recupera la cursa de portadores, un dels actes que va impulsar l’associació de joves del municipi, i se celebrarà diumenge a les 18:30 h.

Un concurs amateur de tast posarà 200 euros en joc 

Entre les propostes d’enguany també en destaca l’estrena d’un concurs amateur de tast de vins per parelles en què els participants es disputaran un premi de 200 euros. El concurs començarà amb un primer tast a vista en què els participants tastaran 3 vins blancs, 3 negres i 3 caves rosats. En la segona fase, les parelles hauran de tastar-ne un de cada varietat i hauran d’encertar quin és dels que han vist i degustat anteriorment. La parella amb més nombre d’encerts s’endurà els 200 euros del premi i, en cas d’empat, se celebraran més fases de tast a cegues.

La 47a Festa de la Verema tancarà amb el concert de Carlitos Miñarro, el sots guanyador del reconeixement Jordi Francolí que es va celebrar en el marc del Festival Riubombori. El reconeixement es traduïa en una actuació remunerada dins la programació de la Festa de la Verema que finalment oferirà Miñarro en absència de la formació guanyadora, el grup Senyor dels Llamps.

La Festa de la Verema és la fira de la DO Conca de Barberà i l’Ajuntament de l’Espluga hi dedica un pressupost de 14.000 euros. Enguany, la mostra de vins i caves estrenarà les noves carpes plegables de l’Ajuntament de l’Espluga.

Consulta el programa d’actes