El Festival Internacional de Música Antiga de Poblet ha tancat aquest dissabte la cinquena edició amb més de 2.000 espectadors en tres dies, un balanç lleugerament superior al de l’any passat.

Entrades exhaurides i totes les localitats plenes 

La Sala de l’Abat de Poblet també ha estat plena durant les conferències prèvies als concerts. Aquesta era una de les novetats de la cinquena edició i ha congregat en total prop de 600 persones. L’altra novetat, l’estrena de la il·luminació de l’antic dormitori dels monjos, també ha estat un dels reclams del festival, dotant els concerts d’un ambient especial i provocant que s’hagués d’ampliar l’aforament en aquest espai. En aquest sentit, a darrera hora s’han posat a disposició més entrades per cobrir l’alta demanda.

La gran afluència de públic als concerts i a les conferències és per a l’organització una mostra de la consolidació del Festival com una cita de referència del calendari estival de les comarques de Tarragona i Lleida.

Savall a la direcció, músics d’arreu del món i actors catalans de renom

El mestre Jordi Savall, director artístic del festival, ha comptat amb la col·laboració de les seves formacions habituals, però en aquesta edició també hi han participat músics de tot el món i tres actors catalans. Sílvia Bel, Jordi Boixaderas i Lluís Soler han posat la veu a diversos textos intercalats amb les músiques.

Pel que fa a les conferències, hi han participat representants de Proactiva Open ArmsRamón Andrés, Lluc TorcalRicardo García i el mateix Jordi Savall. De fet, enguany la música i l’humanisme han estat els protagonistes d’un certamen que partia amb la voluntat de convertir-se un pont pel diàleg intercultural i religiós.