La música antiga ressonava aquest divendres a la plaça del Monestir de Poblet en l’arrancada del cinquè Festival Internacional de Música Antiga de Poblet. Sota la direcció de Jordi Savall, músics d’arreu del món viatjaven en el temps per retrobar-se amb els sons del segle XIV. L’actriu Sílvia Bel, amb el paper de recitadora, era l’encarregada de guiar les 700 persones del públic en el trajecte musical des de l’antic Constantinoble a l’Índia, Xina, Bagdad, Granada, Malí i retornant finalment a Fez, en homenatge al viatge de Ibn Battuta.

Enguany, amb la música i l’humanisme com eixos principals, el Festival Internacional de Música Antiga de Poblet vol convertir-se en un diàleg intercultural i religiós. Per aquest motiu, el festival incorpora taules rodones abans de l’inici dels concerts. Aquest divendres, abans del recital musical «El viatge del temps» amb Hespèrion XXI, Manuel Forcano i Georges Corm van conversar en la primera de les taules rodones anomenada «L’Islam i l’Occident; ahir i avui».

Torna a escoltar el concert retransmès per Catalunya Música 

L’edició d’enguany redescobreix escenaris

Aquest dissabte el festival continua amb una de les altres novetats, l’estrena de la il·luminació de l’antic dormitori dels monjos. En aquest espai privilegiat sonarà la música de Jean-Baptiste Lully & François Couperin, Mr. de Sainte-Colombe & Marin Marais, Jordi Savall & Philippe Pierlot, Xavier Díaz-Latorre i Michael Behringer. El concert d’aquest dissabte se celebrarà a les 21.30 h i estarà precedit de la taula rodona «Cultura i Societat: l’Esperit d’Europa» amb Ramón Andrés i Jordi Savall.

Jordi Boixaderas i Lluís Soler, al Festival de Música Antiga

Diumenge el festiva clourà amb el concert «Erasme i Luter, l’humanista i el reformador» també a l’antic dormitori dels monjos a les 21.30 h. Els actors Jordi Boixaderas i Lluís Soler donaran veu als personatges d’Erasme i Luter, respectivament. Mentre que la música anirà a càrrec de La Capella Reial de Catalunya i Hespèrion XXI, aquest darrer sota la direcció de Savall. Les dues formacions comptaran amb l’acompanyament musical de músics convidats de Xina, Afganistan, Síria, Armènia, Turquia i Grècia, tot plegat amb la intenció dels organitzadors d’establir ponts entre cultures i religions mitjançant la música i l’humanisme. A les 20 h, Lluc Torcal i Ricardo García encapçalaran la taula rodona «Reforma & Contrareforma».

El Festival Internacional de Música Antiga està organitzat  pel Monestir de Poblet, en col·laboració amb la Fundació CIMA i l’Obra Social «la Caixa» i amb el mestre Jordi Savall com a director artístic.