El municipi de Les Piles acull fins el 17 d’agost la cinquena edició del Danseu Festival, un esdeveniment que congrega ballarins, coreògrafs i professors d’arreu del món en aquest petit municipi de la Conca de Barberà.

El festival ha donat el tret de sortida aquest diumenge 6 d’agost i durant 12 dies proposa una vintena d’espectacles de dansa, circ i música oberts al públic. Tot i això, l’activitat central del Danseu Festival són les jornades de workshop amb professors i coreògrafs de grans companyies internacionals.

De fet, com ha explicat a l’EFMR el director artísitc, Pau Estrem, aquesta és l’arrel del festival, encara que el seu format hagi evolucionat i també presenti propostes de carrer per a un públic familiar i divers. En aquest sentit, el festival de carrer d’enguany se celebrarà durant els dies 11, 12 i 13 d’agost. Durant aquests dies també s’habilitarà una zona de FoodTrucks. 

Pau Estrem ha reivindicat el valor de les arts escèniques en una societat que, normalment, no hi presta atenció. Alhora, ha afegit que el Danseu Festival no només compleix amb  aquesta reivindicació, sinó que també ho fa en una zona geogràfica on  l’accés a aquest tipus de propostes encara és més difícil i, encara més, ho fa amb noms destacats de la dansa a nivell internacional.

ENTREVISTA a Pau Estrem, director artístic del Danseu Festival

CONSULTA LA PROGRAMACIÓ DEL FESTIVAL