Un incendi de vegetació ha cremat aquest matí al barranc de Castellfollit al terme de Vimbodí i Pobletl, al limit del Paratge Natural d’Interès Nacional de Poblet.  L’incendi, de poc abast, ja està estabilitzat i ha afectat concretament la zona de boscosa de la Mola del Guerxet.

Els Bombers de la Generalitat han rebut l’avís a les 10:08 h del matí quan des del territori era visible una columna de fum blanc. En primer lloc, s’hi ha desplaçat un helicòpter bombarder. En aquest punt hi han acabat treballant dues dotacions aèries i quatre de terrestres dels Bombers de la Generalitat amb el suport de l’ADF de l’Espluga.

Al voltant de les 11 del matí, s’ha estabilitzat l’incendi després d’haver cremat una superfície de 1500 m². A partir de les 12 h, els mitjans aèris s’han retirat i només hi treballaven les dotacions terrestres remullant el perímetre.

L’incendi ha revifat al voltant de les 13 h, però s’ha extingit en pocs minuts i s’han continuat remullant els punts més calents. Pel que fa a l’origen de l’incendi, és probable que un llamp en sigui la causa.

 

1 COMENTARI

Comments are closed.