Victor Puyuelo ha estat el guanyador de la 40a Cursa Popular de l’Espluga en completar els 15 km en 47 minuts i 50 segons, mentre que Miriam Ortiz ha estat la primera classificada en categoria femenina amb un temps de 57 minuts i 27 segons. La Cursa Popular de l’Espluga ha celebrat la seva edició número 40 amb un repunt en el nombre de participants, que s’ha enfilat per sobre dels 700 corredors.

La cursa de 15 km millora els temps respecte l’any passat

Tot i les altes temperatures d’enguany, Victor Puyuelo ha millorat el seu registre de l’any passat i això li ha valgut la primera posició de la cursa de 15 km. Puyuelo ha estat el primer en creuar la línia de meta després de 47 minuts i 50 segon, guanyant-li així la partida a Abderrahim El Jaafari qui ha estat en tot moment al capdavant de cursa competint per les primeres posicions. Finalment, però ha hagut de conformar-se amb la segona posició que ha aconseguit amb un temps de 48 minuts i 8 segons. Mentre que Radouane Nour ha tancat el podi amb un temps de 50 minuts i 28 segons. Els temps dels tres primers classificats d’enguany han estat millors que els de la passada edició, per exemple Puyuelo ha reduït en un minut el registre del guanyador de l’any passat.

La categoria femenina ha estat encapçalada per l’atleta Miriam Ortiz qui, amb un temps de 57 minuts i 27 segons, ha guanyat la 40a edició de la cursa espluguina. La segona posició ha estat per Janeth Becerra amb 1 hora i 38 segons i la tercera posició l’ha aconseguit Pilar Rus amb 1 hora, 3 minuts i 46 segons.

Marc Bové s’imposa en la cursa de 5 km

Després de 17 minuts i 53 segons Marc Bové creuava la línia de meta proclamant-se guanyador de la cursa de 5 km d’aquest 2017. El podi d’aquesta categoria l’ha tancat Jorge Carlos Danoz i Gerard Ribe. D’altra banda, Mònica Cabal ha estat la més ràpida en recórrer els 5 km, ho ha fet en 20 minuts i 18 segons, situant-se així en la primera posició de la classificació, seguida per Melina Andorra i Laura Palleja.

Més de 80 espluguins participen en la 40a Cursa Popular de l’Espluga

Dels 725 corredors, 87 eren espluguins, 29 dels quals han fet la cursa de 15 km i 58 la de 5. D’aquesta manera, enguany la cursa ha atret més corredors espluguins respecte edicions passades i, d’entre la vuitantena, Miquel Angel Gallego i Merche Lopez han estat els més ràpids en acabar els 15 km. Pel que fa a la classificació masculina d’espluguins, Miquel Angel Gallego (56:33), Marc Morató (1:00:56) i Lluís Grau (1:03:16) han completat el podi de la cursa de 15 km. Merche Lopez (1:17:44) i Eva Bonet (1:23:10) han estat les espluguines més ràpides de la cursa de 15 km. D’altra banda, Gerard Moreno (21:24) és el primer classificat local de la cursa de 5 km i Meritxell Domingo (26:02) la primera corredora local.

Per tercer any consecutiu, l’espluguina Noe Gaya, afectada per una lesió cerebral,  ha completat la cursa de 15 km envoltada de familiars i amics que li han fet costat durant els 5 km.

CLASSIFICACIÓ DE LA CURSA DE 15 KM

CLASSIFICACIÓ DE LA CURSA DE 5 KM

Després de dos anys, l’EFMR torna a emetre la cursa

L’Espluga FM Ràdio ha retransmès la cursa popular a través del 107.4 FM i esplugafmradio.cat amb un programa especial de gairebé dues hores que ha fet possible un equip humà de més d’una desena de persones. El programa ha servit per coneixer minut a minut les classificacions i per parlar amb els protagonistes de la jornada. D’altra banda, l’EFMR també ha seguit la cursa a través de les Xarxes Socials. Per exemple, a Facebook s’ha emès en directe el vídeo del tret de sortida de la cursa i es pot recuperar a la pàgina de l’emissora.

Recupera el programa especial