Aquest dimecres el barri del Capuig de l’Espluga celebrarà un sopar de Festa Major que aplegarà un centenar de veïns en la seva primera edició. La iniciativa sorgeix d’un grup de joves que recentment ha anat a viure en aquesta zona del municipi i volien celebrar un acte amb la resta de la comunitat en detectar que no n’existia cap.

En un primer moment, els organitzadors esperaven ser poc més d’una desena de persones, però quan van exposar la idea a la resta de veïnat van veure que la iniciativa era vista amb bons ulls. D’aquesta manera, el sopar reunirà aquest vespre al carrer dels Penitents prop d’un centenar de persones. Cada assistent ha de portar un plat de menjar per compartir, sota la coneguda fórmula del “jo poso”.

Per ara aquesta és la primera iniciativa per aglutinar els veïns del barri, però els impulsors no descarten que aquest sopar pugui consolidar-se i que, tot plegat, pugui donar lloc altres propostes i, fins i tot, al naixement d’una associació del barri.

ENTREVISTA a Laura Poblet i Aida Martí, dues de les impulsores del sopar (Minut 7,15)