L’òpera “Il Trovatore” de Giuseppe Verdi es podrà veure aquest divendres a les 22 h al jardí dels Francolins gràcies al projecte del “Liceu a la Fresca”. Com l’Espluga, l’òpera es podrà veure a 168 pantalles més instal·lades a l’aire lliure de diversos punts de l’Estat Espanyol gràcies a la realització tècnica de TV3 i TVE.

La iniciativa va aterrar l’any 2015 a l’Espluga en el seu any de debut, llavors només van ser una vintena els pobles que van acollir les projeccions. Enguany es podrà veure la representació de “Il Trovatore”, en diferit, a les 10 de la nit. La gravació s’haurà fet prèviament en directe des del Liceu, però l’emissió es farà més tard per salvar els entreactes de l’òpera.

‘Il Trovatore’ de Giuseppe Verdi

‘Il trovatore’ és una òpera en quatre actes de Giuseppe Verdi sobre un llibret italià de Leone Emanuele Bardare i Salvatore Cammarano, basat en l’obra teatral El trobador d’Antonio García Gutiérrez. La seva estrena va ser al Teatro Apollo de Roma el 19 de gener de 1853. La trama -intricada i novel·lesca- es desenvolupa entre Biscaia i Aragó en el marc de la revolta de Jaume d’Urgell, a les primeries del segle XV, contra Ferran d’Antequera, arran del resultat del Compromís de Casp, celebrat després de la mort sense successió de Martí l’Humà.