Aquest dissabte s’ha celebrat el primer sopar medieval dins de les Nits Templeres, el cicle que ofereix la visita de la Ruta Templera i Hospitalera de l’Espluga durant la nit. A la proposta turística i gastronòmica hi van participar 30 persones, el màxim permès, i la valoració va ser positiva entre els visitants.

Aquesta activitat va celebrar-se després de la visita nocturna de la Ruta Templera i Hospitalera que va posar punt i final al micvé jueu. El pati d’aquest equipament es va amenitzar per transportar els visitants a l’època medieval. D’aquesta manera, l’única font de llum eren espelmes i el menú també responia a l’època en qüestió. Els assistents van sopar amanida amb bacallà, romesco i olivada, costellam de porc amb mel i romaní amb guarnició de verdures i poma i de mel i mató amb cruixent de coca de forner.

L’estrena del sopar es va celebrar amb retard, ja que els grups van acabar la visita més tard del que s’havia previst. Tot i això, els visitants van fer una valoració positiva, tant de l’atractiu turístic de la Ruta Templera i Hospitalera, com de la proposta gastronòmica.

ÀUDIO: Una veïna de Vila-seca narra la seva experiència a la Ruta Templera

ÀUDIO: Un grup de visitants de Montblanc valora positivament la iniciativa

L’alcalde de l’Espluga, David Rovira, que també va participar en aquesta estrena, va celebrar la bona acceptació de la iniciativa entre el públic assistent i va reconèixer que la visita nocturna de la Ruta Templera té un valor afegit, que és l’aspecte que ofereix el barri antic il·luminat amb llum artificial.

ÀUDIO: David Rovira, alcalde de l’Espluga, considera que l’estètica del barri millora de nit

Sobre el format de l’acte, Rovira va assegurar que el model inicial és adequat, tot i tenir aspectes que es poden millorar, com per exemple l’horari o el fet de disposar de més ulleres de realitat virtual. L’alcalde va considerar que és positiu que sigui un acte de petit format, limitat a una trentena de persones, i que la ubicació del sopar és bona.

ÀUDIO: David Rovira valora l’estrena dels sopars medievals

El sopar s’integra dins del primer cilce de les Nits Templeres, una experiència turística que pretén combinar el turisme i la gastronomia. Les nits dels dissabtes fins el 26 d’agost, s’ha organitzat una visita nocturna a la Ruta Templera i Hospitalera, que finalitzarà amb un sopar medieval pels assistents i, entre aquestes, la del dissabte 12 d’agost finalitzarà amb un sopar medieval pels assistents.