Agents dels Mossos d’Esquadra de les comissaries de Valls i Montblanc van detenir aquest dimecres, 12 de juliol, dos homes de 39 i 32 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Valls i Santa Coloma de Queralt, com a presumptes autors de dos delictes de robatori furt d’ús de vehicle. A més, al detingut de 32 anys també se’l va detenir per un delicte de conducció temerària, per conduir sense haver obtingut mai el permís de conduir  i per un cas de violència masclista. 

Passaven pocs minuts de les dotze de la nit quan una patrulla dels mossos de Montblanc van rebre avís d’una agressió a una veïna de Santa Coloma de Queralt per part de la seva parella. Ràpidament, dues patrulles es van fer càrrec de l’incident. Mentre es dirigien cap al domicili de la víctima van rebre dos avisos molt a prop del lloc de l’agressió. En el primer incident, dues persones havien intentat robar un cotxe que estava estacionat al passeig de la Muralla. En el segon incident, les mateixes persones haurien aconseguit robar un turisme que estava aparcat al carrer Indústria.

Mentre una patrulla es dirigia al domicili de la víctima de l’agressió, l’altra patrulla es va fer càrrec del robatori del vehicle. En aquest segon incident, els mossos van rebre l’ajuda del vigilant municipal de Santa Coloma de Queralt i també van recopilar informació sobre els presumptes autors. Poca estona després de l’avís, els mossos van localitzar un dels dos presumptes autors del robatori del vehicle i van detenir-lo. Es tractava de l’home de 39 anys i veí de Valls.

Paral·lelament i gràcies a la coordinació policial entre comissaries, una patrulla de la comissaria de Valls va localitzar a la plaça de la Creu el vehicle robat. El conductor era l’home que coincidia amb la descripció de l’autor de l’agressió a la seva parella i del lladre del cotxe. Tot i que els agents van ordenar-li que s’aturés de forma clara i entenedora, fent servir els prioritaris del vehicle policial, l’home va marxar a gran velocitat. En la seva fugida, el conductor va estar a punt d’atropellar dues noies. Tot seguit, va abandonar el vehicle al carrer dels Jueus i va sortir corrents. Finalment, els mossos van aconseguir interceptar-lo i detenir-lo. En l’escorcoll, els agents li van trobar un telèfon mòbil i un joc de claus que el detingut li hauria sostret a la seva parella després d’agredir-la.

Per tot plegat, l’home, que acumula 12 antecedents policials, va quedar detingut per dos robatoris furt d’ús de vehicle, un delicte de conducció temerària i un delicte contra la seguretat del trànsit per conduir sense haver obtingut mai el permís. Els detinguts van passar aquest divendres a disposició del Jutjat de Valls i van quedar en llibertat amb càrrecs.