Gabriela Serra (CUP), Magda Casamitjana (MÉS) i Anna Simó (ERC) han reivindicat a l’Espluga el vot favorable a la independència de Catalunya en el referèndum del proper 1 d’octubre, una cita que asseguren que se celebrarà i que és vital per al país. Davant d’un centenar de persones, les tres diputades han defensat les seves tesis en el debat organitzat pel grup municipal Som Espluga amb l’objectiu d’esvair els dubtes de cara al referèndum i a la independència del país.

Sobre l’escenari del Jardí dels Francolins es representaven les forces d’esquerra independentistes, una suma de partits representada també a Som Espluga, el grup municipal que ha organitzat l’acte. En aquest cas, tres dones tenien l’encàrrec d’explicar els motius pels quals votar a favor de la independència de Catalunya i esclarir les preocupacions dels ciutadans de cara al referèndum, com ha expressat el regidor de Som Espluga, Josep M. Vidal. Alhora, Vidal ha destacat que l’acte també ha pretès cobrir l’absència de debat constructiu sobre la independència de Catalunya.

ÀUDIO | Josep M. Vidal expressa el sentit d’aquest debat

Gabriela Serra (CUP), diputada al Parlament de Catalunya per Candidatura d’Unitat Popular – Crida Constituent, ha estat la primera en parlar per assegurar que «el referèndum es farà», entre d’altres raons, perquè el poble de Catalunya ho ha decidit. «No hi ha marxa enrere», ha manifestat Anna Simó, diputada al Parlament de Catalunya per Junts pel Sí. Secretària Primera a la Mesa del Parlament.

ÀUDIO | Gabriela Serra: «anirem a votar per terra, mar i aire, si cal»

ÀUDIO | Anna Simó assegura que el referèndum se celebrarà

Al seu torn, Magda Casamijtana, Diputada al Parlament de Catalunya per Junts pel Sí, ha aclarit el seu posicionament reivindicant l’existència de socialistes independentistes. «Se’ns ha acabat la paciència», ha lamentat Casamitjana referint-se a l’immobilisme de l’estat espanyol.

ÀUDIO | Magda Casamitjana explica la postura dels socialistes de MÉS 

En les ponències les diputades també han posat sobre la taula arguments per votar «Sí a la independència» el proper 1 d’octubre. Des de les diferents perspectives, han enumerat fets que consideren que es poden produir amb la finalització d’aquest procés destacant que Catalunya podrà ser un país sobirà, més lliure.

ÀUDIO | Gabriela Serra: «amb la independència podrem aconseguir la sobirania»

ÀUDIO | Anna Simó: «ser independents ens permetrà ser lliures»

ÀUDIO | Magda Casamitjana: «votarem perquè portem el pes de la història darrere»

Com ha explicat Josep M. Vidal, regidor de Som Espluga, amb el debat s’ha posat punt i final a “Som Futur”, l’espai de formació interna del grup municipal que compta amb divereses ponències de persones expertes i amb experiència en l’administració local. Una iniciativa que, segons Josep M. Vidal, neix amb la voluntat de formar les noves incorporacions de Som Espluga.