Aquest divendres el Museu de la Vida Rural inaugurarà l’exposició “Ramon Muntanyola, poeta de banderes blanques” sobre la vida i l’obra del sacerdot i poeta Ramon Muntanyola. L’exposició, produïda conjuntament amb l’Ajuntament de l’Espluga, forma part de la commemoració del centenari del naixement de Muntanyola i obrirà les seves portes aquest divendres a les 19 h.

L’exposició, comissariada per l’historiador Jordi Roca i Armengol, s’acostarà a la vida i l’obra de Muntanyola a partir d’objectes personals, la seva obra literària i poètica, fotografies, etc. Estarà formada per diversos àmbits en els quals es podrà anar seguint la seva trajectòria sacerdotal i els premis que va rebre fins aconseguir ser distingit com a Mestre en Gai Saber. D’una manera especial, s’hi podrà veure La Veu de la Parròquia o Ressò, les dues publicacions en defensa de la llengua catalana que va publicar durant la seva estada com a rector als Omells de Na Gaia.

L’exposició romandrà oberta des del 14 de juliol fins el 10 de setembre en una part de la Sala Maria Font, on els assistents podran contemplar el calze de Catalunya, amb què el 1957, els amics intel·lectuals de Barcelona, van obsequiar-lo i amb el qual Muntanyola va oficiar l’eucaristia fins la seva mort.