Presó provisional per a un veí de Vilaverd de 75 anys per pressumpte tràfic de drogues i hauria agredit a dos homes que van intentar robar les plantes de marihuana. L’home formava part d’una banda de sis persones que els Mossos d’Esquadra van desarticular el passat 4 de juliol. El jutge ha decretat llibertat amb càrrec per als altres 5 detinguts.

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de Valls van detenir el passat 4 de juliol, quatre homes de 75, 55, 30 i 23 anys, i dues dones de 56 i 30 anys, tots sis de nacionalitat espanyola i veïns de Vilaverd, excepte l’home de 23 anys que és veí de Castellbisbal, com a presumptes autors d’un delicte de tràfic de drogues, amenaces, tinença d’armes i detenció il·legal.

La investigació es va iniciar quan els mossos van detectar en una coneguda xarxa social diverses fotografies de dues persones a les que els detinguts haurien agredit per intentar robar-los les plantes de marihuana. Els detinguts van agredir els intrusos, els van amenaçar amb armes de foc i els van retenir durant un matí. A partir d’aquesta publicació, la Unitat d’Investigació dels Mossos de Valls va fer-se càrrec del cas i va poder identificar, tant a les persones agredides com a l’home que apareixia amb ells a la fotografia.

La banda disposava de cinc hivernacles de marihuana

El passat 4 de juliol, el Grup Especial d’Intervenció dels Mossos van fer una entrada a les finques on els detinguts tenien els hivernacles per cultivar la droga. A més, durant el dispositiu els mossos van interceptar un dels detinguts intentant fugir amb una furgoneta carregada de cabdells de marihuana.

Els investigadors van localitzar cinc hivernacles repartits en dues finques. El total de la marihuana intervinguda, entre plantes i cabdells preparats per a la venda, és de 146,415 kg. En el mercat negre la marihuana tindria un valor de venda al detall de 69.500 euros. A més, es van localitzar 4.935 euros fraccionats.