Desenes de vehicles, motos i camions han participat aquest cap de setmana a la tradicional Festa de Sant Cristòfol, patró dels conductors. Una festivitat que a l’Espluga de Francolí cada any compta amb la participació del Motoclub Francolí, la principal entitat de motor espluguina. Una de les novetats d’enguany era l’estrena del nou rector de la Parròquia de Sant Miquel Arcàngel, Mn. Marcus Vinicius Teixeira, que aquest dissabte feia el seu primer acte, amb l’habitual benedicció de cotxes a la plaça de l’Església. Com és tradicional, els vehicles van completar l’acte fent un recorregut per l’Espluga portant el sant.

Aquest diumenge la benedicció també s’ha fet a Vimbodí i Poblet, i aquest dilluns, la benedicció es farà a Montblanc, després l’eucaristia en honor a Sant Cristòfol que tindrà lloc a dos quarts de 8 del vespre a l’església de Santa Maria. La benedicció es farà concretament davant la capella de Sant Cristòfol ubicada al carrer Major de Montblanc, on aquests dies el barri de Sant Cristòfol celebra la seva festivitat. Diverses poblacions de la Conca també fan aquests dies les tradicionals benediccions de vehicles, en motiu d’aquest Sant.

El moment de la benedicció dels vehicles i motos al seu pas per la plaça de l’Església. (Foto: Cedida)