El Jardí dels Francolins serà l’escenari de les principals novetats de la Setmana de la Joventut d’enguany. La programació festiva per als joves de l’Espluga comptarà amb concerts, ponències, tastos gastronòmics i cinema sota el títol “Les nits del Francolí”, tot plegat en un Faistiu 2017 que se celebrarà del 15 al 23 de juliol amb un pes important de les propostes musicals.

El primer concert a la Conca de l’acabada de crear Big Band Reus o l’acústic de Filferro encapçalen la programació de “Les nits al Francolí”, la nova aposta de la Setmana de la Joventut de l’Espluga. Els dos concerts seran els dies 20 i 17 de juliol, respectivament. El Jardí dels Francolins acollirà actes de tot tipus, com un debat sobre feminisme i les persones refugiades o un taller de xocolata, entre d’altres.

La regidora de joventut i festes de l’Ajuntament de l’Espluga, Erika Soriano, ha destacat aquesta aposta i assegura que la voluntat és que la programació de la Setmana de la Joventut sigui per a un públic majortàriament jove, sense deixar de banda cap franja d’edat. En aquest sentit, Soriano ha assenyalat que l’origen de “Les nits del Francolí” es troba en les reunions celebrades amb els joves del municipi. Així ho assegura també Albert Grinyó, membre de la junta de l’Associació Juvenil Auvënguen. Grinyó ha explicat que la programació del Jardí dels Francolins neix per oferir una proposta als joves durant el vespre. “Volem que sigui una cosa molt relaxada i amena”, ha afegit. Al seu temps, Albert Grinyó també ha remarcat les propostes musicals que s’ofereixen en la programació d’aquest 2017.

Una de les cites importants que s’inclou dins dels actes de la Setmana de la Joventut són els actes commemoratius dels 25 anys dels Grallers de l’Espluga i els 10 anys dels gegants Gorg i Spluc. D’una banda, la celebració de la dècada de vida dels gegants neolítics se celebrarà dissabte amb una trobada gegantera a partir de les 18 h, mentre que el 25è aniversari dels grallers del municipi se celebrarà diumenge a les 12 h al Teatre del Casal.

Les noves apostes acompanyen les ja consolidades

La Setmana de la Joventut d’enguany incorpora novetats però manté actes que s’han celebrat durant els darrers anys. Un d’aquests casos és el Concurs de Paelles que se celebrarà diumenge 16 de juliol a la piscina municipal sent ja un dels actes més mediàtics de la programació. En aquesta línia, el Correbars Esgarriat també és una de les apostes consolidades i tindrà lloc el divendres 21 de juliol a partir de les 19.30 h, amb inici del recorregut a les 20 h. La festa jove se celebrarà dissabte 22 de juliol amb el concert de CATRock i sessió de DJs. Al llistat d’actes tampoc hi falta la caminada nocturna i el bany nocturn a la piscina municipal. També es manté la principal aposta de l’any passat, el tobogan aquàtic.

La varietat d’actes, l’aposta musical i el Jardí dels Francolins com a escenari destacat és el que intenta plasmar la proposta gràfica de Gerard Bosch. L’espluguí ha estat l’encarregat de dissenyar el cartell de la Setmana de la Joventut 2017 que consta, alhora, de tres cartells complementaris, cadascun amb un dels elements que forma el cartell principal.

La regidoria de joventut, juntament amb el Punt d’Informació Juvenil i l’Auvënguen, organitza la programació d’actes de la Setmana de la Joventut.

 CONSULTA EL PROGRAMA D’ACTES

ENTREVISTA a Erika Soriano a l’Informatiu Diari del dijous 6 de juliol