Una peça de videodansa projectada pels carrers de Guadalajara (Mèxic) i a la capital de Mèxic, obrint un festival internacional de València o seleccionada entre les 20 propostes del festival de referència mundial, l’American Dance Festival, competint amb centenars de treballs d’arreu del món. Això és el que ha aconseguit X-Trem, una videodansa enregistrada a l’espai DansAra de Sarral, i és que s’ha fet un lloc a festivals internacionals de referència d’aquest àmbit.

Mei Casabona, professora i responsable de l’espai de dansa de Sarral, va crear la coreografia, confessa, només pensada per pujar als escenaris. A partir d’aquí, reconeix: “la Marta m’enreda”. L’afirmació fa referència a Marta Arjona, qui va decidir plasmar X-Trem en un vídeo i presentar-lo a certamens estatals i internacionals. Les dues són responsables d’aquesta trajectòria, però les protagonistes són alumnes de l’espai de dansa de Sarral. Judit Entrena, Noemí Arche, Anna Marsal, Lavinia Hriscu, Carla Garcia, Èrica Garcia, Cristina Giró, Daniel Domínguez i Iliane Borràs són les cares visibles d’aquest projecte.

Amb el peu posat en múltiples festivals internacionals, l’equip encara està a l’espera de confirmar si seleccionen X-Trem en d’altres certamens en què han participat. Tot i no haver acabat el cicle de vida d’aquesta peça audiovisual, Mei Casabona i Marta Arjona ja pensen en repetir l’experiència. Apunten que, de cara al setembre, DansAra prepararà probablement dos nous treballs. Primer en la mirada posada dins de l’escola, per fer partíceps del projecte a les ballarines  i ballarins del territori, i després amb el punt de mira una mica més enllà, per exportar al món les coreografies d’una escola rural.

ENTREVISTA a Mei Casabona i Marta Arjona, productores de X-Trem

X-TREM (Dance Short Film) from DansAra Sarral on Vimeo.