Tots els membres de la història dels Grallers de l’Espluga celebraran el dia 23 de juliol els 25 anys de l’entitat. L’acte commemoratiu ’25 anys de Grallers’, que se celebrarà a les 12 del migdia al Teatre del Casal de l’Espluga, congregarà els més de 70 grallers i percussionistes que des del 1992 han passat per l’enitat.

L’acte central de la jornada del dia 23 servirà per explicar els orígens i la trajectòria de l’entitat. En aquest sentit, la presidenta de l’Associació cultural de Grallers, Gegants i Nans de l’Espluga, Magda Buldó, ha explicat a l’EFMR que l’acte “25 anys de Grallers” té per objectiu explicar la història de l’entitat a la gent del poble perquè, ha apuntat, que molta gent del poble segurament desconeix els origens dels Grallers de l’Espluga. Tot i que sigui un acte explicatiu, la presidenta de l’entitat ha remarcat que serà un acte dinàmic i participatiu en què hi haurà música, actuacions i projeccions, entre d’altres.

L’11 de setembre del 2006, a l’Ermita de la Santíssima Trinitat. (Foto: Cedida)

A les dues del migdia, tindrà lloc un dinar de celebració al Jardí dels Francolins, al qual ja s’han convocat la setantena de persones que des del 1992 fins ara han passat pel grup. Després de dinar, al mateix espai hi haurà un Ball de Gralles a càrrec del grup ‘So Nat’, un acte obert a tot públic.

Un any de celebracions per a l’associació

A més de la celebració dels 25 anys dels Grallers de l’Espluga, l’entitat també commemora enguany els 10 anys del naixement dels Gegants Neolítics, Gorg i Spluc. Ho faran dissabte 22 de juliol amb una trobada gegantera que reunirà a l’espluga unes 25 colles geganteres d’arreu del territori. De retruc, aquesta dècada de vida dels gegants neolítics donarà peu al naixement dels Gegantons Terra i Pastor, el dia 27 de juliol.

ENTREVISTA a Magda Buldó en l’Informatiu Diari del divendres 7 de juliol (minut 11′)