Aquest dissabte tornaran a sonar els poemes de Ramon Muntanyola en format musical amb les versions de Tòlia i les guineus. L’agrupació musical de l’Espluga oferirà un concert al Jardí dels Francolins a partir de les 20 h amb motiu del Centenari de Mossèn Ramon Muntanyola que se celebra aquest 2017.

Josep Maria Vallès, impulsor de la iniciativa, ha assegurat a l’EFMR que, amb els poemes musicats de Jordi Francolí com a precedent, enguany era una bona ocasió per tornar a versionar els poemes de Muntanyola en el marc de la celebració de l’aniversari del seu naixement. D’aquesta manera, Vallès considera que l’acte servirà per homenatjar tant a Ramon Muntanyola com a Jordi Francolí.

ÀUDIO: Josep M. Vallès explica quin és l’origen de la iniciativa

Vallès també ha assegurat que amb un acte d’aquest tipus, un concert a l’aire lliure, es pot apropar la figura de Mossèn Ramon Muntanyola a un públic més jove que segurament desconeix la seva obra.

ÀUDIO: Josep M. Vallès considera que el concert pot ser un reclam per al públic jove

Els encarregats de tornar a donar vida als poemes de Muntanyola són els espluguins Tòlia i les guineus. Ramon Amigó, membre del grup, ha manifestat que la cita d’aquest dissabte serà especial per l’homenatge als dos espluguins i pel contingut dels poemes que, ha assegurat, són molt pròxims perquè “quan els escoltes o els llegeixes, tens la sensació de que parla de coses que són molt properes a tu i això fa que els poemes et provoquin imatges, perquè són coses properes”.

ÀUDIO: Ramon Amigó descriu l’essència dels poemes de Muntanyola