El Riubombori d’enguany prometia ser el més complet de les set edicions celebrades fins ara, però el mal temps va deslluir les noves apostes del festival. L’edició d’enguany va fer un salt qualitatiu, amb Joan Masdeu i Eduard Gener com a caps de cartell, i l’actuació de les cinc formacions seleccionades, però el fred va compartir protagonisme amb la música. Qui també va destacar en aquesta entrega del Riubombori és el grup Senyor dels Llamps, ja que va guanyar la primera edició del reconeixement Jordi Francolí.

ÀUDIO: Enric Mercadé assegura que el Riubombori és un festival consolidat

El festival musical donava el tret de sortida de la seva 7a edició a les 6 de la tarda amb l’espectacle infantil “Mako perquè sí”, una de les apostes de l’organització per apropar el Riubombori als infants. Roger Margarit, Maria Jacobs, Carlitos Miñarro, Guardafuegos i Senyor dels Llamps pujaven a l’escenari a partir de les 7 del vespre. Les cinc formacions, seleccionades entre la trentena que es van inscriure al festival, participaven a la primera edició del reconeixement Jordi Francolí. Senyor dels Llamps s’enduia el guardó de l’estrena del reconeixement i a més aconseguia una actuació remunerada dins la programació de la Festa de la Verema de l’Espluga. La formació musical ha afirmat a l’Espluga FM Ràdio que no esperaven endur-se el reconeixement i, alhora, constaten que el festival oferia propostes musicals de molta qualitat.

ENTREVISTA a un dels membres de Senyors dels Llamps

Al voltant de les 10 de la nit, Joan Masdeu i Eduard Gener, els dos caps de cartell, van presentar els seus darrers treballs. Abans però el festival també va incloure la dansa de Hary Cruanyes i la proposta audiovisual de la BRAM FACTORIA que fusionava poesia i vídeos amb el paisatge de la Conca com a protagonista.

El president de La Cultural Jordi Francolí, Enric Mercadé, valorava positivament l’edició d’enguany assegurant que és un festival consolidat. A més, va confirmar que el Riubombori va fer un salt qualitatiu amb propostes de molta qualitat sobre l’escenari. Tot i això, Mercadé reconeix que la jornada va estar condicionada pel fred i el vent. “Segurament va ser el Riubombori més fred que hem tingut mai i això va ser una mica contraproduent, la gent doncs no estava tant a gust”, va lamentar Enric Mercadé.

ÀUDIO: Enric Mercadé reconeix l’impacte del fred

Obrir el festival als infants, repte 2018 

L’organització assegura que ja té la mirada posada en l’edició de l’any vinent. Enric Mercadé ha afirmat que la bona acceptació de l’espectacle infantil d’obertura del festival, els condueix a treballar en aquesta línia per tal d’obrir les portes del festival als infants. “Creiem que també els hem de donar accés a una cultura musical de qualitat”, ha reconegut Mercadé quan avançava que un dels objectius per a la pròxima edició és programar un concert de qualitat per als més petits.

ÀUDIO: Mercadé avança una de les apostes de cara l’any vinent