Una línia de xàfecs que ha creuat aquesta tarda la Conca ha provocat desperfectes materials a causa de cops de vent que, en alguns punts, han superat els 80 Km/h. Les ràfegues de vent ha durat pocs minuts i han guanyat intensitat al voltant de les 18:15 h.

La força del vent ha malmès arbres i, segons ha confirmat l’EFMR, també ha provocat danys a un establiment comercial situat a l’avinguda de Catalunya. En aquest cas, el vent ha arrancat la cartellera exterior del local instal·lada fa poques setmanes. Aquest episodi també ha afectat la piscina municipal, on la carpa instal·lada per l’activitat “Bibliopiscines” ha estat el mobiliari més malparat de l’equipament. El vent també ha fet volar les tapes de la piscina, els anomenats Skimmers. Els cops de vent també han provocat desperfectes a altres punts propers, com per exemple al carrer Prat de la Riba, punt en què el vent ha malmès un fanal. L’estació meteorològica situada a l’Espluga Parc ha registrat ràfegues de vent de més de 70 km/h, tot i que el nucli del petit esclafit no ha creuat la zona on està ubicada aquesta estació. Als punts amb més afectació, el vent pot haver arribat als 120 km/h.

L’Espluga no ha estat l’únic municipi de la comarca afectat per aquesta tempesta, ja que a Montblanc el vent ha tombat un arbre a l’avinguda Lluís Companys. L’episodi d’aquesta tarda també ha causat desperfectes a arbres propers al Monestir de Poblet.