El centre d’educació especial Tilmar de Montblanc ha tancat el curs celebrant el seu 40è aniversari. Ho va fer aquest dilluns a la tarda amb un acte d’aniversari a les instal·lacions del centre, on hi van participar professors i alumnes, però també ex-alumnes i ex-professors i membres fundadors del centre.També va participar a l’acte l’arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol; el regidor d’ensenyament de l’Ajuntament, Jordi Albalat i la inspectora de zona d’ensenyament, Maria Dolors Colilles.

L’escola va néixer l’any 1976 fruit de la necessitat d’un grup de pares i mares d’educar als seus fills amb necessitats especials. Poc a poc el centre es va anar fent gran i es va convertir en un referent educatiu a la Conca de Barberà i també a l’Alt Camp. Actualment Tilmar forma part de les Escoles Diocesanes de Tarragona, titularitat de l’Arquebisbat de Tarragona i gestionat per la Fundació Sant Fructuós. Compta amb 25 alumnes que reben una educació transversal basada en les intel·ligències múltiples. El centre, a més, està integrat a l’escola Mare de Déu de la Serra, un fet que permet una millor i més àmplia inclusió social de tots els alumnes.

L’acte d’aquest dilluns va servir també per presentar dos vídeos que s’han realitzat amb motiu dels 40 anys per donar a conèixer l’escola. Es va fer un homenatge a Clotilde Artal, la primera directora que va tenir Tilmar, i també Carme Bosch, una de les educadores que ha estat a l’escola des del primer dia i que s’ha jubilat ara que s’ha acabat aquest curs.

La festa d’aniversari es va acabar amb una visita a l’exposició de fotografies dels 40 anys, situada al centre, i amb una espectacle de màgia realitzat per un dels tutors de l’escola Tilmar.