La professora i responsable de l’Escola de Dansa del Casal, Jèssica Estadella, ha manifestat a l’EFMR que els resultats històrics d’aquest cap de setmana al campionat mundial els ha agafat per sorpresa perquè no era l’objectiu de l’escola. «Quan vas allà ja és un regal, una oportunitat única, ja era un premi, per això no ens esperàvem aquests resultats», ha reconegut Estadella.

La professora del Casal de l’Espluga ha confessat que l’únic objectiu que havia traslladat a les ballarines era que gaudissin de l’experiència i ha relatat: «Desitjava que un cop sortissin de l’escenari ho fessin amb un somriure d’orella a orella i havent gaudit». Un objectiu que, segons Jèssica Estadella, es va aconseguir paral·lelament amb els resultats obtinguts. Com ha apuntat Estadella, la frase que més han repetit les noies a Offenburg va ser: «jo vull tornar a ballar».

Reconeixement mundial, però escepticisme del govern local

Per primera vegada, una coreografia de l’escola aconseguia situar-se entre les 10 primeres posicions del món, concretament a la 7a, i alhora l’altra coreografia assolia la 15a posició. Es tracta d’uns resultats històrics, rere dels quals hi ha una temporada de treball intens i un creixement personal de les ballarines, tant psicològic, tècnic com físic. Una de les claus del secret d’aquest èxit és la seguretat sobre escenari de les tres ballarines que han participat al Dance World Cup. La professora de l’Escola de Dansa del Casal ha confessat que ha estat l’any que les ballarines estaven més preparades i segures, tot i tenir menys de 12 anys.

Tot i la fita aconseguida, Jèssica Estadella ha reconegut a l’Espluga FM Ràdio que encara no ha rebut cap felicitació per part de l’equip de govern del consistori.

Després d’aquest bon paper al campionat mundial, l’Escola de Dansa del Casal tanca la temporada amb la mirada situada en la pròxima edició del Dance World Cup que celebrarà la fase final a Sitges. Jèssica Estadella ha avançat a aquest matí a l’emissora que per a ells aquesta serà una cita molt especial i, per aquest motiu, ha considerat que la voluntat és presentar-hi un traball que suposi un salt qualitatiu en comparació amb el que s’ha fet aquests darrers anys.

ENTREVISTA a Jèssica Estadella, responsable de l’Escola de Dansa del Casal