El diaca Estanislau Figuerola s’acomiadarà de la parròquia de l’Espluga el 2 de juliol per donar relleu al nou rector Marcus Vicius Teixeira. Una data que arriba abans del que Figuerola hauria desitjat, i és que tancarà els nou mesos a l’Espluga satisfet amb la feina feta, però lamenta no poder recollir-ne els resultats. Malgrat el pas fugaç pel municipi i no haver-hi viscut, Estanislau Figuerola expressa que marxa de l’Espluga amb les maletes plenes de l’afecte rebut.

Estanis Figuerola ha reconegut a l’EFMR que arribava a l’Espluga a principis de setembre amb reptes d’especial importància al davant. D’una banda, arrancar el curs de catequesi amb un marge molt reduït de dies, però el principal repte, segons Figuerola, era aixecar els ànims d’una parròquia decaiguda o constipada, com l’ha anomenat en d’altres situacions. “Havíem d’aconseguir que la gent tornés a veure la parròquia com un lloc de servei i de portes obertes, no pas al revés”, ha assegurat el diaca. D’aquesta manera, ha explicat que la parròquia havia de restablir els lligams amb la resta del municipi, un fet aconseguit, ha exemplificat, participant al Consell d’Entitats o a la Coordinadora d’Entitats de l’Espluga. 

Estanislau Figuerola també ha admès que ha estat una etapa provisional i que la notícia del nomenament del nou rector era esperada. Figuerola s’acomiadarà de l’Espluga abans d’haver completat 12 mesos al municipi i, per tant, no viurà la Festa Major de l’Espluga des de dins de la parròquia, un fet que ha lamentat. “Em faltaran Sant Abdon i Sant Senén, perquè he vist que la devoció per als dos patrons del poble és baixa“, ha confessat Mn. Estanislau Figuerola. Tot i això, ha reconegut que és positiu que el relleu es produeixi al juliol perquè el nou mossèn, Marcus Vicius Teixeira, pugui integrar-se al municipi i a la parròquia.

ENTREVISTA a Mn. Estanislau Figuerola a l’Informatiu Diari