Enguany la revetlla de Sant Joan a l’Espluga no comptarà amb el sopar popular perquè els Diables de l’Espluga, entitat que l’organitzava, no se’n pot fer càrrec. L’associació treballa en els actes que se celebren a l’Espluga durant la revetlla i, assegura, que no pot destinar més recursos i esforços per tirar endavant el sopar.

L’entitat va donar a conèixer la situació a l’equip de govern, davant la impossibilitat d’organitzar el sopar popular, i va demanar-los si se’n podien fer càrrec. L’equip de govern va argumentar que el consistori tampoc té recursos per organitzar-lo i, a més, considera que no és una responsabilitat que hagi d’assumir l’Ajuntament.

La secretària dels Diables de l’Espluga, Aida Martí, explicava a l’EFMR que gestionar el sopar popular de la revetlla comportava molta feina a l’entitat i que era una càrrega que els treia temps per muntar l’espectacle i organitzar la resta d’actes de la revetlla. Aquests són els motius que van provocar que l’entitat decidís deixar de fer-se càrrec del sopar.

ÀUDIO: Aida Martí explica perquè no se celebrarà el sopar popular 

D’altra banda, el regidor de cultura de l’Ajuntament de l’Espluga, Jordi Torre, ha recordat que el consistori havia col·laborat amb el sopar aportant material perquè era un esdeveniment de caràcter popular, però ha afegit:  “No creiem que sigui una competència de l’Ajuntament fer-se càrrec del sopar popular, com molts d’altres es fan durant l’any”.

ÀUDIO: Jordi Torre exposa les converses amb l’entitat i la resposta de l’equip de govern

Tot i la pèrdua del sopar, els Diables de l’Espluga aposten enguany per un nou format de revetlla amb la unificació de l’encesa de foc en un sol acte que serà itinerant per diversos punts del municipi.