Barberà de la Conca ha viscut aquest cap de setmana una edició Festa del Trepat marcada per la calor i amb el vespre i nit de dissabte com a moments àlgids de la programació. El balanç global, respecte a l’anterior edició, ha estat negatiu perquè el nombre de visitants s’ha reduït, sobretot durant les hores de més calor, però els actes puntuals han registrat un nombre superior d’assistents.  “Al concert del castell mai havíem vist tanta gent com enguany”, ha assegurat el president de l’Associació de la Festa del Trepat, Jordi Miró.

ÀUDIO: Jordi Miró valora la 8a Festa del Trepat 

Menys visitants, però visita més agradable

El president de l’associació organitzadora de la festa ha reconegut, en declaracions a l’Espluga FM Ràdio, que aquest any el nombre de visitants ha estat més baix. Malgrat no haver finalitzat el recompte total de vendes de copes, Jordi Miró situava la davallada en 200 copes. Tot i això, Miró s’ha desmarcat de les xifres de l’edició anterior i ha considerat que, tot i la calor, el volum d’assistents d’enguany ha estat més agradable. “Des de la junta ens estimem més que cada any sigui així perquè l’any passat vam tenir molts problemes de mobilitat caminant per dins de Barberà”, ha expressat Jordi Miró.

ÀUDIO: El president de l’entitat ha assegurat que les xifres d’enguany són més favorables

L’organització planteja nous horaris de cara a l’any vinent

Les altes temperatures registrades durant el dia ha provocat que els moments amb més afluència de públic hagi estat durant el vespre i la nit de dissabte. El president de l’associació, Jordi Miró, ha valorat molt positivament els actes celebrats i, de cara a la pròxima edició, ha manifestat que el plantejament de la festa serà el mateix, però ha obert les portes a fer un nou plantejament dels horaris, apostant per les franges horàries del vespre, la nit i primera hora del matí.

Un any més, cases del centre del municipi han obert els seus portals per convertir-se en petites galeries d’art i punts de tast dels vins de la DO Conca de Barberà elaborats amb Trepat. Música, vi i art, aquesta és la suma que un any més ha estat protagonista del cap de setmana a Barberà de la Conca, però aquest any amb dues noves incorporacions, la calor i els artistes joves. Aquesta darrera era una de les apostes de l’edició d’enguany sota el lema “Esperança”.

El tret de sortida de la vuitena edició de la festa el va donar divendres l’actor i presentador del programa “Glops” de TV3, Carles Xuriguera, amb el pregó inaugural. D’altra banda, la inauguració de la mostra se celebrava dissabte al matí amb la presència del conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Santi Vila.

ENTREVISTA a Jordi Miró, president de l’Associació de la Festa del Trepat.