El festival dedicat al LEGO de Montblanc, Brikània, ha tancat aquest diumenge la seva tercera edició amb gairebé la meitat d’assistents respecte les edicions anteriors. L’esdeveniment ha reunit durant dos dies prop de 3.500 persones a la capital de la Conca, mentre que l’any passat s’assolien gairebé els 6.000 assistents. L’organització atribueix la davallada a les altes temperatures registrades al llarg d’aquesta darrera setmana, posant com a exemple els més de 34 ºC del dissabte. Tot i això, valoren positivament la celebració de Brikània pel fet d’haver dinamitzat el sector de l’hostaleria i els comerços del municipi.

 

ÀUDIO: El responsable de l’Àrea de Turisme, Quim Queralt, valora positivament la tercera edició, però reconeix la reducció del nombre de visitants

Després d’aquesta tercera edició del festival, el responsable de l’Àrea de Turisme de Montblanc, Quim Queralt, ha assegurat que “Brikània és una activitat plenament consolidada perquè té un públic repetidor” i ha considerat que la davallada d’assistents ha estat només un fet puntual.

ÀUDIO: El responsable de l’Àrea de Turisme assegura que Brikània és un festival consolidat

D’altra banda, l’esdeveniment ha tornat a tenir un públic clarament familiar, principalment provinent de l’àrea metropolitana de Barcelona, la Catalunya Central, de la plana de Lleida, del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre. La reducció del nombre de visitants té un aspecte positiu, segons els organitzadors, i és que no s’han produït aglomeracions i els assistents han pogut gaudir d’un contacte més directe amb els creadors dels diorames.

ÀUDIO: Quim Queralt defineix el perfil del visitant

Com en les darreres edicions, els diorames temàtics s’han ubicat a l’antiga església de Sant Francesc, però també s’han organitzat diversos tallers i espais d’exposicions al recinte del claustre de Sant Francesc i a l’antic hospital de Santa Magdalena. En aquest sentit, Quim Queralt ha confirmat que els tallers i les demostracions tenen molt bona acceptació per part del públic. “Aquesta línia que té LEGO que serveix per parlar de ciència i tecnologia té molt d’atractiu i agrada molt a joves, però també a la gent gran”, ha reconegut Queralt referint-se a l’èxit dels tallers. També han tingut èxit els concursos de creativitat per als infants i la comitiva de clons dels personatges de Star Wars a càrrec del grup Star Props. De fet, la nissaga ha estat la temàtica destacada del festival també amb les recreacions dels muntatges situats a l’absis de l’antiga església.