L’anatologia de poemes de Mossèn Ramon Muntanyola que s’ha editat amb motiu del centenari del naixament del poeta i sacerdot espluguí s’ha presentat aquest dimecres a Tarragona sota el títol Dia vindrà.

La presentació es va celebrar al Claustre de Sant Pau del Seminari de Tarragona i va comptar amb l’assistència del president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, i l’exconseller de la Generalitat i qui ha tingut cura de l’edició del llibre, Joan M. Pujals.

Imatge de l’acte celebrat a Tarragona (Foto: Diputació de Tarragona)

També hi va assistir l’arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol; de l’alcalde de l’Espluga de Francolí, David Rovira; del director de Publicacions de l’Abadia de Montserrat, Josep Massot; del coordinador del centenari, l’historiador Josep M. Vallès, i del director del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, Vicenç Villatoro. En l’acte de presentació també es va fer una lectura poemes a càrrec dels rapsodes Pere Navarro, professor de la URV, i Benigne Rios, radiofonista i locutor.

La presentació d’aquest llibre és un dels actes centrals de la programació de l’Any Muntanyola que s’ha impulsat des de l’Espluga, però que involucra diversos municipis del Camp de Tarragona per on Muntanyola va diexar empremta. La Selva del Camp, Reus, Salou, Senan, Tarragona, Vila-seca, Mont-ral, Farena i Cervià, són municipis que també celebraran actes commemoratius.

El públic assistent a l’acte de presentació de l’anatologia de poemes (Foto: Xavier Lozano)