El vicepresident del Govern de la Generalitat de Catalunya, Oriol Junqueras, ha participat aquest divendres a la conferència sobre mecànica quàntica celebrada al Palau de l’Abat de Poblet. En aquest cas, Junqueras hi ha participat en condició de doctor en història i ha repassat la història d’aquesta branca de la física en un acte organitzat per la Quantum World Association i Barcelonaqbit.

El vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, al Monestir de Poblet (Foto: Gerard Bosch)

L’abat de Poblet, Octavi Vilà, ha donat la benvinguda als assitents abans de l’inici de la conferència que portava per títol «Història, ètica i ciència de la mecànica quàntica». Junqueras ha compartit taula amb el doctor Lluc Torcal, procurador General de l’Ordre Cistercenc, i el doctor José Ignacio Latorre, director d’Entanglement Partners S.L. La conferència l’ha moderat el president de Barcelonaqbit-bqb, Alfonso Rubio-Manzanares.

Les ponències han donat lloc a la presentació del grup de treball científic-tecnològic Quantum Blockchain Alliance. L’agrupació té per objectiu unir esforços per incorporar tecnologies quàntiques als sistemes de ciberseguretat. El secretari general d’Universitats i Recerca, Arcadi Navarro, ha estat l’encarregat d’acomiadar la jornada.