Ja és pública l’oferta musical i la imatge gràfica del Riubombori d’enguany. El cartell l’encapçalen els artistes convidats Joan Masdéu i Eduard Gener, seguits per les cinc propostes musicals després d’haver batut el rècord d’inscripcions amb una trentena de formacions interessades.

Pel que fa a la imatge, el festival d’estiu de la Conca presenta un cartell protagonitzat per una tipografia creada manualment pel dissenyador espluguí Gerard Ruz. El festival se celebrarà l’1 juliol al Jardí dels Francolins i donarà el tret de sortida amb un espectacle infantil a càrrec de Pere Solé a les 6 de la tarda. Durant la jornada, a més de la música, el festival també comptarà amb actuacions artístiques de joves del territori i una proposta que combinarà la poesia amb audiovisuals.

Enric Mercadé: “El Festival Riubombori, tot i canviar la part estrictament musical, conserva la seva essència”

ÀUDIO: Enric Mercadé sobre el format del Riubombori d’enguany

Aquest dimecres, La Cultural Jordi Francolí ha fet públic les propostes musicals que es podran escoltar a la setena edició del Riubombori. Després de triplicar el nombre de grups musicals interessats, l’organització ha donat a conèixer el nom dels cinc finalistes i que, per tant, actuaran l’1 de juliol al Jardi dels Francolins. Roger Margarit (Rubí), Senyor dels Llamps (Avinyó/ Barcelona), Carlitos Miñarro (Tàrrega), Maria Jacobs (Valls) i Guardafuegos (El Vendrell/ Montblanc) pujaran a l’escenari del Riubombori a partir de les 19 h. La programació d’enguany dóna un salt qualitatiu, segons els organitzadors, provocat per la incorporació d’una comissió de músics que ha treballat amb les bases de les inscripcions, però també a la incorporació d’una dotació econòmica pels cinc grups finalistes i la creació del Reconeixement Jordi Francolí.

ÀUDIO: Ramon Amigó celebra el rècord d’inscripcions

En aquest sentit, Ramon Amigó, membre de la Cultural Jordi Francolí, assegurava que l’oferta musical de l’edició d’aquest 2017 és molt variada i es desmarca dels noms habituals d’altres festivals del territori.

ÀUDIO: Ramon Amigó remarca la diversitat musical de les formacions que actuaran al festival

ÀUDIO: Amigó destaca els perfils dels dos artistes convidats

Les actuacions dels artistes convidats tindrà lloc a partir de les 22 h. A la llista de músics que actuaran al Riubombori, també s’hi sumarà el Dj Etzsche que oferirà una sessió amb vinil. El festival, sense canviar la seva essència i el seu format, combinarà la música amb propostes d’artistes locals. L’actució del jove ballarí Hary Cruanyes o el projecte de poesia i audiovisuals d’Àlex Rebollo, Albert Carreras, Jordi Cartanyà i David Ortín, acompanyaran l’oferta musical del Riubombori 2017.  Al recinte també s’hi vendran begudes i aliments del territori, apostant pels productes artesanals i ecològics.

ÀUDIO: Enric Mercadé destaca l’aposta pel disseny de l’artista local, Gerard Ruz

La setena edició del festival incorpora un seguit de novetats i millora l’oferta musical també gràcies al suport d’institucions territorials com l’Ajuntament de l’Espluga, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el Consell Comarcal, el Museu de la Vida Rural, la Fundació Martí l’Humà i la Unió de Botiguers i empresaris de l’Espluga.