L’alumna de l’Institut Joan Amigó i Callau de l’Espluga de Francolí, Catalina Riutort, ha guanyat un primer premi del concurs de relats breus en català que organitza Coca-Cola juntament amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. El certamen ha celebrat la seva 40a edició i l’espluguina s’ha endut un dels 18 primers premis i el dia 12 de juny podria aconseguir la primera posició del concurs.

Núria Ribes: «la redacció de la Catalina era fantàstica»

El concurs està adreçat a l’alumnat català de segon d’ESO i la fase final del certamen es va celebrar a Tarragona. En aquesta fase, els classificats havien de redactar, in situ, el relat a partir d’una frase que se’ls proposava inicialment. «Fa quaranta anys…», a partir d’aquesta arrancada l’espluguina va redactar un relat on comparava els drets i els valors democràtics que hi havia fa quaranta anys respecte als d’ara. 

ENTREVISTA a Núria Ribes, coordinadora pedagògica de l’Institut Joan Amigó i Callau 

La coordinadora pedagògica de l’institut de l’Espluga, Núria Ribes, ha assegurat que «la redacció de la Catalina era fantàstica» i ha recordat que, el dia 12 de juliol, s’escollirà la millor redacció de les 18 que han aconseguit el primer premi. L’acte se celebrarà al Palau Robert de Barcelona i s’entregaran els premis del concurs que, en el cas dels guanyadors del primer premi, es tracta d’una tauleta electrònica.