La consellera de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Neus Munté, ha donat el tret de sortida del seminari “Memòria d’una determinació” a Poblet amb motiu del 40è aniversari del retorn del president Tarradellas, després de la benvinguda de l’Abat de Poblet, Octavi Vilà.  Juntament amb autoritats locals i territorials, Munté ha destacat els valors associats a la figura de Tarradellas i ha reafirmat la vigència de les seves conviccions.

El Palau de l’Abat del Monestir de Poblet s’ha omplert aquest matí d’autoritats nacionals, territorials i locals i també de mitjans de comunicació d’arreu del territori en la que ha estat la presentació del seminari sobre Tarradellas que acull el Monestir. En aquest marc, que preserva l’arxiu de Tarradellas, Neus Munté ha destacat la simbologia del Monestir del Poblet per haver custodiat la memòria històrica de Catalunya. 

ÀUDIO: Neus Munté remarca la simbologia del Monestir de Poblet

La consellera de Presidència també ha destacat la determinació del qui fou President de la Generalitat i ha valorat: “sempre va mostrar que la unitat era del tot necessària per la cohesió i per disposar de l’empenta i la força necessària per fer front a tants i tants reptes com el que ell va protagonitzar”.

ÀUDIO: Munté dóna vigència a la voluntat d’unitat de Tarradellas

Neus Munté connectava les idees de Tarradellas al capdavant de la Generalitat amb els moments que viu actualment Catalunya. D’altra banda, la consellera també celebrava la suma d’esforços per recordar la memòria de Tarradellas.

ÀUDIO: Neus Munté sobre la suma d’esforços en la tasca de recuperar la memòria històrica

En aquesta línia, el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, també ha remarcat la cooperació entre institucions per retre homenatge al 40è aniversari del retorn del president Tarradellas.

ÀUDIO: Josep Poblet valora la suma d’institucions en l’homenantge a Tarradellas

Mercè Conesa, presidenta de la Diputació de Barcelona, ha repassat la tasca de suport que ha desenvolupat la institució que presideix amb la digitalització de l’arxiu i ha remarcat que “aquest arxiu és un testimoni excel·lent de la consciència que tenia el president Tarradellas, però també del poder polític i del poder de fer les coses pel país, per constuir eines i mitjans per consolidar aquest país col·lectivament”.

ÀUDIO: La presidenta de la Diputació de Barcelona assegura que “l’arxiu és un testimoni excel·lent” de la consciència de Tarradellas

Després de l’acte de presentació, Montserrat Catalan, directora de l’Arxiu Montserrat Tarradellas i Macià, ha conduït la introducció del seminari “Memòria d’una determinació”. Durant la jornada d’aquest dimecres s’han organitzat diverses ponències i col·loquis per recordar la trajectòria del president Tarradellas.