El Museu i Forn del Vidre de Vimbodí i Poblet i el Museu de l’Alabastre de Sarral són les dues entitats de la Conca de Barberà que participen a la 6a edició de la Setmana d’Artesania de Catalunya que impulsa la Generalitat de Catalunya. Del 5 a l’11 de juny se celebren 49 activitats arreu de Catalunya.

D’una banda, el Museu i Forn del Vidre de Vimbodí i Poblet ofereix visites guiades durant tota la setmana. Mentre que al Museu de l’Alabastre de Sarral s’hi ha organitzat per aquest dissabte un taller de demostració d’ofici. Isidre Magre, Mestre Artesà de l’Alabastre, considera que aquestes iniciatives són molt positives perquè visibilitzen la feina de tallers artesanals que estan en municipis petits d’arreu del territori. Una artesania serralenca que aquest any està d’aniversari amb la celebració dels cent anys del primer taller de l’Alabastre obert al municipi.

ENTREVISTA a Isidre Magre, Mestre Artesà de l’Alabastre 

La Setmana de l’Artesania de Catalunya s’impulsa amb l’objectiu de reivindicar l’art, el fet identitari i el valor afegit de l’artesania.