Poc més de 60 minuts per descobrir el curs de les estacions, els canvis d’aspecte del paisatge i per mostrar més de 70 espècies animals que habiten a les Muntanyes de Prades i a l’entorn del riu Francolí. Aquest és el treball de l’espluguí Pitu Amigó, la síntesi de més de dos anys i mig de treball plasmada en el documental Salvatge – Alt Francolí. L’estrena de l’audiovisual ha tingut lloc aquest dissabte al Teatre del Casal, que presentava una molt bona imatge amb centenars de persones omplint part de la platea.

Pitu Amigó: Em sembla que el documental ha agradat i això és el més important, que hi hagi tanta gent que vingui a veure un documental de natura. 

ENTREVISTA a Pitu Amigó:

El documental Salvatge mostra el cicle de la vida natural durant un any a l’entorn de l’Alt Francolí. El treball combina punts de vista aèris, imatges enregistrades amb la tècnica del time-lapse, plans detall i una banda sonora pròpia creada pel mateix Amigó i per Ferran Andechaga. El documental també ha comptat amb la col·laboració de moltes més persones, com per exemple Eva Rodelles amb la producció executiva.

La combinació visual i sonora amb l’espectacle de la naturalesa converteix el documental Salvatge en una sorprenent forma de veure l’entorn natural d’aquesta zona de la Conca de Barberà. Al mateix temps, el projecte també té una voluntat pedagògica, i és que al llarg del documental una veu en off narra tot allò que l’espectador està veient i alhora descobreix alguns detalls dels protagonistes animals.

Pitu Amigó es mostrava molt satisfet amb l’estrena de l’audiovisual i constatava que el treball havia agradat al públic. En declaracions a l’Espluga FM Ràdio, Amigó va anunciar que durant l’estiu hi haurà una segona projecció a l’Espluga, després d’això el treball seguirà el seu camí recorrent festivals i per Pitu Amigó l’èxit seria poder-lo difondre finalment a través d’algun canal de televisió.