La geganta Trinitat de la Colla Gegantera de la Germandat de la Santíssima Trinitat de l’Espluga de Francolí serà l’any que ve la pubilla de la Conca de Barberà. D’aquesta manera, la Trobada Comarcal de Gegants 2018 se celebrarà a l’Espluga i l’organització anirà a càrrec de la colla de la Germandat de la Santíssima Trinitat. La noticia s’ha conegut aquest matí durant la trobada comarcal d’enguany que ha acollit Pira aquest dissabte, ja que enguany la seva geganta Salvad0ra excerceix de geganta pubilla de la Conca 2017. Pel que fa a l’any vinent, les diferents agrupacions participants han hagut d’escollir entre quatre candidates: a més de la geganta Trini de l’Ermita de la Santíssima Trinitat; la geganta de Lilla, Na Perpètua de Santa Perpètua de Gaià, i l’àguila petita de Montblanc. La jornada ha estat marcada per la pluja que ha provocat que els actes s’hagin hagut de celebrar sota cobert al pavelló municipal de Pira.

El ball entre les 4 candidates a ser la Pubilla de la Conca 2018. (Foto: Colla Gegantera de l'Espluga)
El ball entre les 4 candidates a ser la Pubilla de la Conca 2018. (Foto: Colla Gegantera de l’Espluga)

A banda de la colla gegantera de la Germandat de la Santíssima Trinitat també han participat a la trobada els gegants Gorg i Spluc de l’Espluga, amb la Colla Gegantera de l’Associació Cultural de Grallers, Gegants i Nans del municipi, que justament el 22 de juliol organitzaran la Trobada de Gegants de l’Espluga, coincidint amb el 10è aniversari dels gegants neolítics, i pocs dies abans del naixement dels gegantons Terra i Pastor, que es farà per la propera Festa Major. El 23 de juliol també es celebraran els 25 anys dels Grallers de l’Espluga amb diversos actes que aviat es faran públics.

Els gegants participants a la Trobada Comarcal d'aquest dissabte a Pira. (Foto: Colla Gegantera de l'Espluga)
Els gegants participants a la Trobada Comarcal d’aquest dissabte a Pira. (Foto: Colla Gegantera de l’Espluga)