La Generalitat crearà a la Conca de Barberà un Centre Residencial d’Acció Educativa per a infants i adolescents tutelats. Ho ha anunciat la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, i el director general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència, Ricard Calvo, aquest divendres dins del nou pla de xoc per atendre infants i adolescents del Camp de Tarragona. Encara no s’ha fet públic quin serà el municipi de la comarca que acollirà aquest nou equipament. L’Alt Camp i el Tarragonès també disposaran d’un nou Centre Residencial. 

La consellera Bassa ha concretat que els centres seran per a un màxim de 10 o 12 infants amb habitacions individuals o dobles. D’aquesta manera, amb la creació d’aquests tres nous equipaments s’ampliaran de 162 a 192 les places en aquest recurs residencial per a infants tutelats. Dolors Bassa ha expressat: “posem en marxa un pla de xoc per atende infants i adolescents tutelats amb la creació de CRAE de dimensions més reduïdes i de menys places, on l’atenció pugui ser més personalitzada i on tinguem una major segmentació per edats“.

Pel que fa al conjunt de les comarques tarragonines, Bassa també ha destacat l’augment de 17,5 professionals per a reforçar els Equips d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (EAIA) i la implementació d’itineraris de protecció individualitzats per a 20 joves tarragonins amb l’objectiu d’acompanyar-los en la inserció laboral i d’habitatge. Per a promoure l’emancipació de joves tutelats i extutelats, també s’ha ampliat amb 10 places el Servei d’Acompanyament d’Emancipació.