El local social de Pira serà l’escenari del segon debat de Visions 5.1 organitzat per l’Associació La Conca 5.1. Serà el proper divendres 9 de juny a les 19:30 h i comptarà amb la participació del popular gastrònom, Pep Nogué. El reconegut cuiner i quatre ponents més intentaran respondre la pregunta que estructurarà el debat: “Productes i gastronomia de proximitat, una realitat?”

La jornada comptarà amb Pep Nogué, cuiner, divulgador gastronòmic i escriptor. Col·laborador de programes de ràdio com el “Suplement” de Catalunya Ràdio o el programa de televisió “Divendres” de TV3; Carme Gasull, periodista gastronòmica. Comissionaria de ‘Catalunya Regió Europea de la Gastronomia’ 2016; Joan Cartanyà, coordinador de l’Associació Fet a la Conca, impulsor de la recuperació del safrà de la Conca de Barberà i responsable de l’empresa ConcaAromis; Carme Pagès, membre de la cooperativa de consum El Brot de Reus i Carlos Barneda, xef del Sant Francesc Restaurant de Montblanc, un dels dos restaurants reconeguts amb el distintiu Slow Food a la comarca.

El cicle Visions 5.1 viu ja la seva quarta temporada i va donar el tret de sortida el passat divendres 19 de maig al Museu de la Vida Rural de l’Espluga. El cicle també farà parada a Montblanc on s’hi celebrarà el tercer debat, serà el 7 de juliol a les 19.30 h al Museu Comarcal de la Conca de Barberà.  En aquest cas, la pregunta serà: “Com gestionem el territori i la seva diversitat?”. Els ponents participants seran Martí Boada, Agustí Serra, Núria Foguet, Pilar Rodríguez i Joan Pons Solé.