L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí i l’Agrupació de Defensa Forestal del municipi han signat un conveni de col·laboració amb una aportació econòmica anual d’uns 12.000 euros durant tres anys per actualitzar els vehicles de l’entitat.

L’entesa entre el consistori i l’agrupació té com a objectiu la prevenció i extinció d’incendis forestals i agrícoles, intervenir en l’extinció d’incedis urbans. L’ADF també col·laborarà en la seguretat dels actes culturals que se celebren al municipi i que organitza l’ajuntament. En el marc del conveni, l’Ajuntament aportarà a l’entitat 12.000 euros aquest 2017, 11.250 el 2018 i, finalment, el 2019 aportarà 12.100 euros. També s’han dissenyat estratègies d’actuació per part de l’ADF i del consistori. A l’hora, l’ajuntament reconeix l’ADF com una entitat de protecció del municipi.

El conveni s’ha fet efectiu aquest mes de maig després de la reunió entre els dos organismes. A la reunió hi van assistir l’alcalde de l’Espluga, el senyor David Rovira Minguella, el regidor de Medi Ambient, el senyor Antoni Vendrell Guasch i el president de l’entitat espluguina, el senyor David Saez Garcia.