El Festival Riubombori 2017 estrena el Reconeixement Jordi Francolí en una edició amb més impuls econòmic ja que els seleccionats per participar en el festival rebran un premi amb dotació econòmica.  A més, ja s’han obert les inscripcions als grups musicals i cantautors interessats a participar en el Riubombori 2017, que se celebrarà l’1 de juliol al Jardí dels Francolins de l’Espluga de Francolí i que, enguany, arriba a la setena edició.

Reconeixement Jordi Francolí

En aquesta edició, l’organització, a través d’una comissió formada per músics locals professionals, amateurs i membres de l’entitat, ha treballat per oferir unes bases totalment renovades i per assolir un pas més en l’evolució del festival amb la creació del “Reconeixement Jordi Francolí”.

El cantautor o grup premiat s’endurà un guardó, la difusió de la concessió, i una nova actuació remunerada dins la programació musical comarcal, en el marc de la Festa de la Verema que tindrà lloc el cap de setmana del 26 i 27 d’agost del 2017 a l’Espluga. L’elecció es farà mitjançant un procés de vot popular i de jurat professional que tindrà en compte els criteris de qualitat musical, qualitat del directe i la composició de les peces musicals.

Nou enfocament, essència original

Una altra de les novetats d’aquesta edició en l’àmbit musical és que els cinc grups o cantautors escollits per participar al festival rebran un premi amb dotació econòmica per haver passat el procés de selecció.

L’elecció dels participants es regirà per criteris musicals, sota la decisió de la comissió de músics, així com del criteri de proximitat al lloc d’actuació. Per a participar al festival és imprescindible que es faci música pròpia, i només s’acceptarà una versió. A banda d’aquests grups seleccionats, el cartell del Riubombori 2017 es completarà amb altres artistes convidats.

Amb la introducció d’aquest nou enfocament en l’organització del festival, La Cultural Jordi Francolí pretén millorar i oferir una oferta més atractiva al públic en un festival que busca créixer però mantenint l’essència d’homenatge al cantautor espluguí Jordi Francolí.