Després d’anys encallat, el projecte per declarar el Parc Natural de les Muntanyes de Prades es reactiva amb l’acord de setze municipis, la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Tarragona.

Aquest dimarts en una reunió entre representants dels ens afectats, els consistoris s’han mostrat a favor d’impulsar novament el parc. Els alcaldes i regidors veuen amb bons ulls aquest pas endavant perquè la creació del parc podria dinamitzar econòmicament els municipis de la zona. Després d’aquest moviment, volen que aquest consens existeixi també entre les institucions, entitats i la ciutadania del territori.

Al seu temps,  la secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Generalitat, Marta Subirà, ha assegurat que el PNIN de Poblet mantindrà la seva protecció específica de la qual ja gaudeix.

La reunió s’ha celebrat al Palau de la Diputació de Tarragona (Foto: Diputació de Tarragona)

Després d’una dècada en què el projecte de creació del Parc Natural de les Muntanyes de Prades ha estat aturat, ara la Generalitat amb el suport de la Diputació de Tarragona està impulsant la reactivació del parc. És per això que les dues institucions han aplegat al Palau de la Diputació alcaldes dels municipis d’aquesta zona per copsar l’opinió del territori. La trobada ha estat presidida per la secretària general de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Generalitat, Marta Subirà; per la diputada de Medi Ambient, Salut Pública, Enginyeria municipal i Territori de la Diputació de Tarragona, Imma Costa, i pel diputat de Recursos Humans de la Diputació i president del Parc Nacional dels Ports, Joan Josep Malràs.

Després d’aquesta primera reunió conjunta, aquest procés de reactivació seguirà amb la resta de sectors socials mitjançant reunions informatives sectorials, com per exemple pagesos, ramaders, caçadors, propietaris forestals, sector turístic, entre d’altres.