La sala noble del Palau Alenyà de Montblanc, seu del Consell Comarcal, va acollir el passat divendres 19 de maig l’acte de lliurament dels Premis d’Honor de la Conca de Barberà. Es van entregar fins a sis guardons a personalitats i entitats de la comarca, que al llarg de l’any han destacat en algun aspecte.

Es tracta de la segona edició d’aquests premis d’honor que tenen el seu origen en el primer reconeixement comarcal que es va atorgar l’any 2014 a l’abat de Poblet Maur Esteva. En aquest sentit, el president del Consell Comarcal de la Conca, Francesc Benet, va anunciar durant el discurs inaugural de l’acte, que els premis es passaran a anomenar ‘Abat Esteva’, en reconeixement el primer premi d’honor que va entregar el Consell Comarcal de la Conca.

L’acte va reconèixer amb la Distinció d’Honor de la Conca de Barberà a l’Associació Cultural Baixa Segarra de Santa Coloma de Queralt en reconeixement a la tasca sociocultural i de recuperació del passat col·lectiu de la Baixa Segarra que han portat a terme durant aquests darrers 25. També rebia el mateix reconeixement l’Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi de Montblanc per la dinamització socioeconòmica i cultural que ha comportat per a Montblanc i per a la Conca de Barberà aquests darrers 30 anys de vida. La tercera Distinció d’Honor era per a Carme Sureda de Santa Coloma de Queralt amb motiu de la tasca que ha portat a terme al llarg de 30 anys al capdavant d’APRODISCA treballant en favor de les persones amb discapacitats.

També es van lliurar dos diplomes de Serveis Distingits a Alfons Alsamora de Vimbodí i Poblet per la tasca de difusió cultural a Vimbodí i Poblet i a Josep M. Sans Travé, de Solivella, per la sensibilitat que sempre ha tingut i el suport que ha donat des dels càrrecs de responsabilitats que ha tingut al Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya a les iniciatives de la comarca i especialment a la implantació i desenvolupament de l’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà.

Finalment es van entregar un Diploma de Reconeixement Comarcal a la Cooperativa Agrícola de la Conca, resultant de la fusió de les cooperatives de Solivella i l’Espluga, per l’esforç socioeconòmic en posar-se al dia i pel bon exemple de cooperativisme comarcal i als estudiants Albert Sala Moreso i Joan Pérez Sánchez de Montblanc per haver obtingut la medalla d’or dels campionats de Catalunya de formació professional CatSkills en les categories d’estudis de Formació Professional de Polimecànica i Aplicacions de Software respectivament.