L’enoturisme com a revulsiu econòmic d’un territori serà l’eix principal del primer debat de les jornades «Visions 5.1» organitzades per l’Associació La Conca 5.1. L’acte se celebrarà aquest divendres a les 19 h al Museu de la Vida Rural  de l’Espluga  i serà la primera entrega d’un cicle que ja viu la seva quarta edició.

Diverses persones que treballen i estudien el camp del vi i l’enoturisme participaran en aquest primer debat. Els ponents seran Sara Pérez, enòloga, biòloga i filòsofa. Propietària dels cellers Mas Martinet i Venus la Universal; Laura Masramon, periodista i sommelier, especialitzada en els vins de la DO Empordà i en la gestió del màrqueting, la comunicació i l’enoturisme; Nadala Manobens, tècnica d’Enoturisme Penedès; Jaume Salvat, geògraf. Professor de la URV especialitzat en recerca en els camps de l’enoturisme i el desenvolupament rural i Julieta Foraster, propietària del celler Mas Foraster.

El segon debat tindrà lloc el 9 de juny a les 19:30 h al local social de Pira. La pregunta que abordaran els ponents serà: “Productes i gastronomia de proximitat, una realitat?” Comptarà amb Carme Gasull, Pep Nogué, Joan Cartanyà, Carme Pagès i Carlos Barneda.

El cicle Visions 5.1 l’organitza l’Associació La Conca 5.1 i compta amb el suport principal de Vermuts Miró. També compta amb la col·laboració del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, la Diputació de Tarragona, el Departament de Cultura de la Generalitat de CatalunyaServeis Territorials a Tarragona, l’Ajuntament de Montblanc, l’Ajuntament de Pira i el Museu de la Vida Rural. L’establiment oficial és el Sant Francesc Restaurant de Montblanc i el mitjà de comunicació oficial és LaConcaDiari.cat.