L’Ajuntament de Montblanc i la Universitat Rovira i Virgili han signat un conveni per tal que la universitat realitzi activitat de divulgació científica a Brickània, el festival de Lego de Montblanc que tindrà lloc els dies 18 i 19 de juny d’aquest 2017.

Les activitats programades per la URV combinen tallers, demostracions i algunes exhibicions, fent servir robots construïts amb material de Lego. De tallers,, de fet, se’n farà un, que s’anirà repetint al llarg de la jornada en diversos horaris. Es tracta de la introducció a la programació de robots Lego Mindstorm NXT. Després de cada taller es farà una demostració amb un robot rèplica del robot Curiosity de la NASA que està actualment, explorant el planeta Mart. És un robot fet íntegrament amb peces de Lego i que es pot teleoperar des d’un ordinador. El robot es mou per un diorama que imita la superfície marciana.

Finalment, durant el dia es faran dues exhibicions de competició entre robots. El format de la competició és el mateix que el del torneig First Lego League. No és la primera vegada que la URV participar al festival. De fet, ho ha fet des de la primera edició.